Header image header image 2  
 
  || HOME || AVAIN INDEX PAGE || PLANT INDEX PAGE || MAMMAL INDEX PAGE || ABOUT US || CONTACT ||
   
 || PREVIOUS || NEXT ||
Black-chinned Hummingbird
  Archilochus alexandri

* May eat three times its weight in nectar on cold days.

* Occupies wide range of habitats, including riparian corridors, dry hillsides, and urban areas.

* Nest of stretchy spider webs expands as youngsters grow.

* Males feed higher up on canyon walls, females spend most of their time in canyon bottoms.

 
    Photo courtesy Texas Parks and Wildlife Department © 2006 http://www.tpwd.state.tx.us/huntwild/wild/species/blackhum/